Историята на Елена Павлова-Харалампиева

12002093_10207677454040863_6570864493749590270_n  Нашият малък принц-животът и щастието ни
Човек не може да избяга от съдбата си!Каквото ти е писано,това и ще се случи!
В живота има хора,на които всичко им“тече по мед и масло“,без пречки и трудности,нещата се получават и други,които трябва да преминават през различни премеждия,да се борят,за да успяват.Е нашето семейство е от вторите!
Благодарна съм на Бог,че именно на нас изпрати Боян!Със сигурност е знаел,че сме силни,че ще обичаме безконечно нашия малък принц,ще се борим заедно с него и ще бъдем винаги до него!
Имах напълно нормална бременност(не пия,не пуша и не съм приемала никакви медикаменти).Абсолютно всички изследвания бяха нормални.Ходих на 3 и 4 Д ехограф.За съжаление нашето момченце постоянно се криеше(или беше обърнато в профил или поставяше ръчичките си пред лицето) така и нямахме снимка,на която да го видим изцяло.
Искахме сина ни да носи българско име с хубаво значение.Спряхме се на името Боян(по ирония на съдбата или не)!Боян-от прабълг. озн.“борбен“, „велик“; перс.озн.“красив“, „прекрасен“).
Бях в 8-я месец.Никога няма да забравя деня,в който на обичайната консултация,докторът ми остана безмълвен за миг,каза нещо на майка ми(която беше с мен) и тя веднага видимо ужасно се разстрои…..малкото ни съкровище щеше да се роди с цепка на устната!Бях в шок!…Семейството ми са лекари и веднага щом се прибрахме в къщи отворихме учебниците по медицина и започнахме да четем и да се интересуваме по-подробно за този проблем.Истината е,че и да днес не е установена причината,поради която се появяват тези лицеви аномалии.
Благодарение на леля ми,която е ортодонт(д-р Наджакова)се запознахме с проф.Анастасов.Той беше изкллючително внимателен и любезен!Показа ни брошури със снимки на деца с различни видове цепки,обясни ни по-подробно за проблема,какво ни очаква и донякъде успя да ни поуспокои!
На 07.12 2009г. в 10.50 часа Боянчо-Сладуранчо се появи!Родих със секцио,екипът беше подготвен,за това че бебчето ни ще се роди с цепка.Когато ми го показаха и го поставиха до бузата ми аз се влюбих мигновено в него!Той беше най-прекрасното мъниче!(въпреки че се роди с цепнатина на твърдото и меко небце с едностранна цепка на устната в ляво).
Благодарна съм на екипа на д-р Велев в болница „Шейново“-София и най-вече на главната акушерка Цвети(за съжаление не си спомням фамилията и),която беше изкарала курс при проф.Анастасов и ми помогна при храненето на Боян.За щастие не се стигна до сондиране,чрез специални биберони бебчо си хапваше добре и наддаваше нормално!(трябва да има повече хора като нея във всички болници в България)!!!
На 05.02.2010г. беше първата операция(на устната и нослето),на 18.10.2010г. втората(на твърдо и меко небце)!Предстоят ни още една операция(на алвеоларния гребен на около 8-9 год.),ортодонско лечение,работа с логопед(за перфектен говор),както и козметична операция на носа! Но това с времето,да сме живи и здрави!
Нашия малък-голям мъж Боян е едно напълно здраво и нормално момченце.Изключително живо,любознателно,палаво и вечно усмихнато дете!Радва се на любовта на семейството си,както и на многото си приятели!
И тук не на последно място нашето семейсво иска да изкаже огромната си и вечна благодарност на
проф.Анастасов и целият му екип,д-р Гюлев,Мария Казакова,както и на нашия логопед в Русе г-жа Златева!

12006208_10207677454760881_3647812053060706343_n
Боян Миленов Харалампиев
5г.и 10м.
„Нямате никаква представа колко сте прекрасни,нужни,важни и значими,за хора като нас,които след най–щастливото събитие в живота,трябва да се сблъскат с такива емоции и преживявания!Бъдете живи,здрави и благословени!!!!!
Поздрави и прегръдки от балетното семейство Харалампиеви(гр.Русе)!!!