Благотворително бягане в помощ на децата родени с вродени лицеви аномалии

На 23.05.2021г. се проведе първото благотворително бягане в помощ на децата с лицеви аномалии. Денят бе изпълнен с много усмивки и невероятен положителен заряд. Събитието бе повод за много срещи, нови запознанства и нестихваща емоция. Събраната сума от всички участници и дарители е в размер на 5620лв. Екипът на АЛА изказва своите най-сърдечни благодарности към Методи Симеонов, към всички организатори и приятели, които напълно безвъзмездно откликнаха и припознаха каузата ни. Благодарности към Община Враца, към всички участници и ентусиасти и не на последно място към родителите, които дойдоха и ни подкрепиха с присъствие.

Съществуването и дейността на АЛА са именно в подкрепа на родителите и техните деца. В нашата близо 25 годишна история, маратонът е едно от събитията с най-голям отзвук в публичното пространство и медиите. Чрез него се надяваме посланията ни да стигат до широката публика. Нашата основна задача е да информираме обществото за проблемите на децата с вродени лицеви аномалии. През годините се е случвало да загубим надежда, но след състезанието и подкрепата, която получихме, вярваме, че има смисъл да продължаваме. Събитието беше отразено от най-голямата медия у нас.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/bjagaj-s-usmivka-blagotvoritelen-maraton-v-podkrepa-na-deca-s-licevi-anomalii.html?fbclid=IwAR3lsrlFIWHYtvmg9Gnj_OEW_u9XGa99lB2sw0q3nZL949mquw0f2mSG4CQ