АЛА с дарителска кутия на Пловдив Джаз Фест

Мирослава Кацарова и тази година подкрепя каузата на АЛА. Асоциацията имаше дарителска кутия по време на Пловдив Джаз Фест, който се проведе от 1 до 4 ноември в Дома на културата в Пловдив. 413,21 лева са събраните средства. Благодарим на артистичния директор на фестивала Мирослава Кацарова и на всички, които бяха съпричастни. Доброволците от НАРД отново бяха наши верни помощници!

Хедлайнерите на тазгодишния фжаз фестивал бяха Джошуа Редман и Дони Маккаслин. На 2 ноември чухме Дони Маккаслин и новия му проект Beyond Now, включващ кавър версии на няколко песни на Дейвид Боуи, с който той създаде Blackstar. Заедно с Дони на сцената бяха Джейсън Линднер – кийборд, Джонатан Марън – бас и Зак Данзиджър – ударни.

Закриващият концерт с любимия на мнозина Джошуа Редман срещна българската публика с неговите колеги Рюбен Роджърс – бас и Грегъри Хътчинсън – ударни.

В програмата на всяка от първите три вечери между 1 и 3 ноември имаше по два концерта, с кратка пауза между тях.

На 3.11 артистичният директор на фестивала Мирослава Кацарова връчи специална награда посмъртно на певицата Андрония Попова-Рони. Фестивалният приз за цялостен принос в джаза бе връчен на основателя на легендарната група „Бели, зелени и червени“ – Веселин Николов.