Павлина и Емил Гецови

Родители сме на дете родено с пълна цепнатина на меко и твърдо небце

По време на бремеността ми, както и след раждането на детето този проблем не беше
диагностициран. За съжаление трябваше детето ни да започне да пада на килограми и
това да провокира въпроси дали всичко е наред със здравословното й състояние.
Имахме проблем с кърменето и в началото отдадохме падането на теглото на това. Минахме на хранене само с шише и дъщеря ни започна бавно да наддава. Тогава на контролен преглед нашата педиатърка откри, че детето има цепнатина на небцето. Насочи ни за консултация към лицево-челюстен хирург. Същевременно ни каза, че при нея има и други деца, които са родени с тази малформация и най-доброто отделение е в Пловдив.
Всъщност за нас тя беше човекът, който ни оказа най-голяма подкрепа и ни вдъхна уверeност и кураж, че можем да се справим с този проблем.
Дъщеря ни вече е на 1г. и 3 месеца, расте весело, буйно и умно дете.
Готови сме да окажем подкрепа на всеки, който има нужда да преодолее този труден етап в живота си.

Павлина Гецова
Email: pgetsova@gmail.com
Тел.:  088/8976067 – 09:00 – 18:00 ч.

Емил Гецов:
Моб: 088/8780267 – 09:00 – 18:00 ч.
E-mail: egetsov@gmail.com

Димитрия Григорова

Димитрия е майка на Валери, който е роден с пълна едностранна цепнатина на устната и небцето.

По време на бременността ми никой не откри нищо обезпокоително и изведнъж преживяхме шок с раждането на детето. В родилния дом не ми дадоха особено много информация. Чувах само, че то ще се оправи, няма страшно. Но това беше само подготовка за това, което ме очакваше …

Като новороден Валери не можеше да суче и го хранех първо с обикновен биберон като му капех капка по капка в устата, а в последствие открихме биберона на NUK и храненето стана значително по-лесно. След това мина първата операция на устната, а после и на небцето. Аз не знам колко операции ще се наложат още, но това което знам, е че това е моето дете и не бих го заменила за никое друго. Второто нещо, което разбрах, е че аз трябва да бъда силна и за двама ни, за да можем да преживеем всичко и да му помогна да преодолеем всичко.

Преживях доста тежко всичко, което се случваше защото нямах силна подкрепа. Затова поех инициативата „Родители помагат на родители и деца“, защото зная, че ако ги нямаше малцината хора, които ме подкрепяха и даваха кураж всичко щеше да бъде още по-трудно. И си мисля, че ако успея аз да помогна на някое семейство със същата съдба бих била щастлива, защото когато виждаш, че не си сам ставаш по-силен и можеш по-бързо да влезеш в ролята, която трябва да изпълняваш, а именно да помагаш на детето си, защото то се нуждае от теб !

Email: dimitria.ivanova@abv.bg
Skype: dimitria80
Тел.:  +359-888-511-231