Гергана и Ангел ЙОРДАНОВИ

Гергана е майка на момиченце с пълна едностранна цепнатина на устната и небцето. От осмия месец на бременността знаех, че дъщеря ми ще е с лицева аномалия.

Прочетох във форума на АЛА за спецификата на храненето на дете с цепнатина на устната, след раждането в родилно отделение също ми обясниха. Въпреки цялата предварителна информация която събрах, се чувствах потисната, дали изпълнявам всички препоръки, да не бъркам някъде, детето почти не наддаваше, имаше проблеми с храненето, операцията наближаваше. Още след самото раждане ми помогна комуникацията с една майка минала през същия проблем, да знам че има човек с който мога да говоря, който ме разбира и знае през какво минавам, неговия опит, именно това обстоятелство ми даде необходимите сили и спокойствие.

Паралелно се срещнах с специализирана сестра по храненето, която направи посещение в дома ми, направи оценка на храненето. Тази подкрепа на тези две жени за мен беше най-важния момент. Естествено да не забравяме и подкрепата на семейството. В обратната ситуация, когато нямаш подкрепа е още по-трудно и е много ценно да имаш човек с които може да поговориш. Готова съм и ще бъда доволна да мога да помогна на семейства, които имат деца с лицеви аномалии.

Email: gerganaj1@abv.bg
Skype: gerganaj1
Тел.: +359-878-827-210