Надежда Сарафова

Надежда Сарафова

Майка съм на Кристин – едно винаги усмихнато момиченце. Кристин се роди през август 2009 г. с двустранна цепнатина на устната и небцето. До момента на раждането никой не подозираше проблем, затова шокът беше огромен. За късмет, в родилното отделение попаднахме на отличен педиатър. Обясни ни, че „проблемът” е напълно решим. Започна да храни Криси с биберон, както тя каза „като всяко друго дете”. На 1 месец оперираха устничката, а на 11 месеца – небцето. И двете операции бяха много успешни. Не знаем колко още интервенции ще се наложат, но гледаме на нещата много по-спокойно, защото сме убедени, че сме в най-добрите ръце.

В момента Криси изглежда чудесно. Няма ден, в който при разходките ни някой непознат да не ни спре, за да каже, че е много красива. Освен това говори много и мисля, че знае повече от голяма част от връстниците си – няколко стихотворения, много песнички, брои до 10 и т.н.

Давайки си сметка как се чувствахме през първите дни след раждането на Криси и как виждаме нещата днес, реших да се включа в инициативата „Родител за контакт”. Ще се чувствам доволна и щастлива, ако мога с опита си да помогна макaр и на едно семейство в такъв тежък момент.

Email: n.sarafova@abv.bg
Тел.: +359-887-506-049 (от понеделник до петък, от 8:00 до 20:00 ч.)