Cordless and Corded Dyson vacuum cleaners Clearance Prices Treadmills For Sale

Новини от проведен логопедичен лагер, юли 2013

От 05 (Петък) до 07 (Неделя) юли 2013 г. в Парк хотел „Санкт Петербург“ – Пловдив, Асоциация АЛА организира втори Логопедичен лагер за обучение и практическа подготовка на логопеди за специфична говорна терапия при деца с вродени лицеви аномалии (ВЛА).

Целта на на този лагер беше основно да се идентифицират логопеди от цялата страна, които след обучение да станат доверени логопеди на АЛА ползващи или не проектите за дофинансиране. Освен практическата и теоритичната подготовка на курса, целта беше обучение на всички за работа с националния регистър и по конкретно в логопедичната му част, която е вече действаща. Този раздел от лагера се проведе от Петя Цървуланова и д-р Първан Войнов ползвайки онлайн връзка за реална работа с регистъра .

В обучението се включиха логопеди от различни градове на страната – Пловдив, София, Варна, Стара Загора, Бургас, Хасково, Шумен, Сливен, Ямбол, Благоевград и Добрич. Обсъдиха се основни теоретични постановки на ринолалията, като заедно с това се проведе практикуми по диагностика и терапия. Групата за терапия се състоеше от 3 деца с вродени лицеви аномалии (ВЛА) на възраст от 4 до 8 години.

В обучението взеха участие Златка Ботева, Дани Маркова, Мария Казакова и Нина Йорданова – специалисти с опит в логопедичното лечение на деца с лицеви аномалии. За да получат цялостна и задълбочена представа за проблема, участниците се запознаха с презентации, представени от различните специалисти, съставящи мултидисциплинарния екип в Пловдив. Проф. Анастасов изнесе доклад на тема лечение на вродените лицеви аномалии, а д-р Гюлев говори по тема „Нарушения на слуха при пациенти с вродени лицеви аномалии”.

Освен теоретичното и практическо обучение, логопедите се запознаха и с Проекта за дофинансиране на логопедично лечение на деца с вродени лицеви аномалии, което Асоциация АЛА осъществява за втора поредна година с финансовата подкрепа на ЕКО. Обсъди се документацията и възможностите, които участието в проекта предлага както за децата, така и за избраните от тях логопедии.

В курса взе участие и д-р Великова, която отговори на въпроси, свързани с ортодонсткото лечение на децата с лицеви аномалии и как то се съчетава с логопедичната терапия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*

Дарете сега