Cordless and Corded Dyson vacuum cleaners Clearance Prices Treadmills For Sale

Националната мрежа „Родител за контакт” се разраства

За поредна година Асоциация АЛА проведе в Пловдив тридневно обучение за родители за контакт, реализирано с изключителната финансова подкрепа на Фондация „Лале”.

От 15 до 17 юни в град Пловдив се проведе четвъртото по ред обучение за родители за контакт, събирайки на едно място семейства на деца с вродени лицеви аномалии, медицински специалисти, чуждестранни лектори и представители на неправителствени организации (НПО). Акцентът на тренинга тази година беше продиктуван от съвместното желание на АЛА и Фондация „Лале”, моделът мрежа от родители за контакт да бъде представен на други организации от сектора. Интересът към инициативата се оказа много голям, като освен родители, в обучението се включиха представители на повече от 6 общински и НПО от цялата страна.

Разнообразните сесии дадоха възможност на участниците да се запознаят с практическа информация относно проблемите на децата с вродени лицеви аномалии и техните семейства от поставянето на диагноза до зряла възраст. Програмата беше изработена на базата на ролевите игри и работата по групи, като лекторите – Гарет Дейвис (Председател на ЕСО) и Илияна Мавродиева (Председател на УС на АЛА) умело насочваха темите към реални ситуации, с които действащите родители за контакт се сблъскват ежедневно.

Последният ден от обучението беше отделен на медициските аспекти от лечението на пациентите с вродени лицеви аномалии. Бяха представени презентации за етапите на хирургично, логопедично и ортодонтско лечение и съвети за храненето на деца с вродени цептантини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*

Дарете сега