Cordless and Corded Dyson vacuum cleaners Clearance Prices Treadmills For Sale

Международна медицинска конференция по проблемите на оро-фациалните цепнатини – 25-27 септември 2013, Пловдив

С приветствие от името на Министър Таня Андреева Конференцията беше открита от д-р Сийка Димчева – РЦЗ-Пловдив. Участниците бяха поздравени и от Зам. Ректора на МУ-Пловдив – проф. Виктория Сарафян, а от името на управата на Пловдив, от Зам. Кмета – г-н Розалин Петков .

Участваха над 80 специалиста от 25 държави. Представиха се доклади и лекции на много високо равнище, създадоха се контакти и се направиха планове за нови проекти. Няколкото досегашни интерцентрични проучвания между България и Словения, както и сътрудничеството ни с Румъния и Македония, даде основание да се говори за БАЛКАНКЛЕФТ проучвания. Това стана ясно и в доклада на Професор Семб. Участието на представители на Турция породиха допълнителни идеи. Програмата на конференцията може да се изтегли от сайта на конференцията – www.eurocleftnet2013.cim.bg.

Направенето от АЛА и Центъра за лечение на вродени лицеви аномалии в Пловдив през последните години беше високо оценено от всички присъстващи. Лекцията на Костадинка Божикова, докладите на Дани Маркова и д-р Великова представиха направеното по проектите за Мрежите на логопеди, сестри и ортодонтско лечение. Макар и съвсем накратко представен, Националният регистър предизвика особен интерес и доста въпроси.

От българска страна на конференцията имаха доклади и Нина Йорданова, Весела Банова, д-р Любомир Жупунов, които също показаха значителни постижения и нови идеи.

Професор Питър Моси информира, че постигнатото дава възможност България да получи финансиране за проекти за обмяна на специалисти и научни изследвания за следващите две години. За целта е необходимо финансово участие на страната ни чрез научно изследователски институции като БАН, БУЛФОНД или университети. Надяваме се, това да стане възможно и още от тази седмица имаме разговори с МУ-Пловдив.

Konferencia-01

Участници в конференцията

Konferencia-02

Професор Гунвор Семб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*

Дарете сега