Association_team Детски празник 01.06.2014 Детски празник АЛА
Цвети Цанова-родител: Трябва да сме близо до децата си, да ги прегръщаме, а за останалото ще се погрижат специалистите
За много родители новината, че новороденото им бебе е с цепнатина на устната или че очакват да се роди дете с такъв проблем, е повече от шокираща.  За съжаление, все още някои от тях получават "съвет" от медицински специалисти и други да го оставят в специализирана институция.
Стандарти за лечение за родители и лекари на деца с лицеви аномалии
Консорциум от експерти от цяла Европа създаде първия по рода си доклад със стандарти за родители и лекари на деца с лицеви аномалии. Стандартите помагат на медицинските екипи да преценят какви грижи да бъдат положени за децата по време на диагностицирането им и храненето.
Да бъдат наложени стандарти за лечение на бебета и деца с цепнатини на устната и небцето, настояват здравни експерти
Водещи медицински експерти от България и чужбина препоръчват въвеждането у нас на описаните в Европейски стандартизационен комитет стандарти за лечение на пациенти с лицеви аномалии. За да бъдат прилагани, тези стандарти трябва да бъдат приети и наложени от Здравното министерство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*

Association_team Детски празник 01.06.2014 Детски празник АЛА
Национален Стандартизационен Документ CEN/TR 16824:2015 „Ранни грижи при бебета, родени с цепнатина на устната и/или небцето
През 2015 г, държавите членове на CEN одобриха доклад с препоръки CEN / TR 16824 "Ранни грижи за бебета, родени с цепка на устната и / или небцето". Процесът по създаване на документа стартира през 2011 г.
Френски лекари оперират в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив
Неврохирургът проф. Патрик Делем и пластичният хирург проф. Филип Пелерен оперират в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив тежки краниофациални аномалии. Те са тук по покана на болничното заведение и на проф. Юрий Анастасов, ръководител на Отделението по пластична и краниофациална хирургия.
АЛА проведе обучение на специалисти, които оказват подкрепа на хората с видими различия
30 специалисти от София, Пловдив, Варна, Бургас, Шумен, Разлог се включиха в двудневния обучителен семинар, организиран от асоциация АЛА по проект Face Value. Целта на проекта е да се подобри предоставянето на психосоциална подкрепа за хората с видими различия във външния вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*