Association_team Детски празник 01.06.2014 Детски празник АЛА
Общо събрание на Асоциация АЛА - октомври 2016
Скъпи членове на Асоциация АЛА, Скъпи родители и специалисти, На 16 октомври 2016, неделя, в Пловдив ще се проведе Общото събрание на нашата организация. Моля, всички членове и симпатизанти да се запознаят с информацията относно дневния ред и уточненията за провеждане на събранието тук.
Тринадесети международен конгрес на Конфедерацията за вродени цепнатини на устните и/или небцето
На 8-ми  до 11-ти февруари 2017г. в Mahabalipuram, Индия ще се проведе тринадесети международен конгрес на Конфедерацията за цепнатини на усните и/или небцето и свърването им с краниофациалните аномалии.
Цвети Цанова-родител: Трябва да сме близо до децата си, да ги прегръщаме, а за останалото ще се погрижат специалистите
За много родители новината, че новороденото им бебе е с цепнатина на устната или че очакват да се роди дете с такъв проблем, е повече от шокираща.  За съжаление, все още някои от тях получават "съвет" от медицински специалисти и други да го оставят в специализирана институция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*

Association_team Детски празник 01.06.2014 Детски празник АЛА
Стандарти за лечение за родители и лекари на деца с лицеви аномалии
Консорциум от експерти от цяла Европа създаде първия по рода си доклад със стандарти за родители и лекари на деца с лицеви аномалии. Стандартите помагат на медицинските екипи да преценят какви грижи да бъдат положени за децата по време на диагностицирането им и храненето.
Да бъдат наложени стандарти за лечение на бебета и деца с цепнатини на устната и небцето, настояват здравни експерти
Водещи медицински експерти от България и чужбина препоръчват въвеждането у нас на описаните в Европейски стандартизационен комитет стандарти за лечение на пациенти с лицеви аномалии. За да бъдат прилагани, тези стандарти трябва да бъдат приети и наложени от Здравното министерство.
Национален Стандартизационен Документ CEN/TR 16824:2015 „Ранни грижи при бебета, родени с цепнатина на устната и/или небцето
През 2015 г, държавите членове на CEN одобриха доклад с препоръки CEN / TR 16824 "Ранни грижи за бебета, родени с цепка на устната и / или небцето". Процесът по създаване на документа стартира през 2011 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*