Ела на кино на 28.10 в Пловдив, за да подкрепим заедно децата!

Подай ръка на децата с лицеви аномалии като дойдеш на благотворителната прожекция на филма на БНТ „Мост към Кристо“. Денят е 28 октомври, събота. Очакваме теб в 16 часа в LUCKY Дом на киното в Пловдив. Билет: 5 лева.

Премиерата на документалния филм „Мост към Кристо“ на журналистката Евгения Атанасова-Тенева се състоя по време на фестивала Празници на изкуствата „Аполония“ в Созопол. По информация на БНТ, филмът разказва за проекта „Плаващите кейове“ на Кристо и Жан-Клод при италианското езеро Изео, чрез който зрителите ще се приближат до личността на твореца, роден в България като Христо Явашев, и неговите мисли за изкуството. Документалната лента разкрива подробностите от европейското културно събитие на Лято’2016 – кой е измислил конструкцията; кои са главните действащи лица в това огромното начинание; какво преживяха хората на кейовете.

Разказът на Евгения Атанасова-Тенева е от първо лице. Повече от 10 години тя следи работата на Кристо и Жан-Клод.

Документалният филм на БНТ „Мост към Кристо“ получи голямата награда в категория „Кино“ на годишния конкурс на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

„Мост към Кристо” е представян в Словакия по време на престижния фестивал „Скулптура и обекти“ в Братислава, в Българския културен център в Берлин, в гр. Йена (22 май) и гр. Хановер (29 май). Филмът бе представен от неговия автор и в Рим по време на Дните на българското кино в Италия (28 май).

Безкрайни благодарности за подкрепата от БНТ и към журналистката Евгения Атанасова-Тенева.

Средствата от събитието ще бъдат използвани за финансиране лечението на деца, родени с цепнатина на устната и/или небцето. Годишно асоциация АЛА подкрепя над 120 деца. Тя заплаща голяма част от ортодонтското и логопедично лечение на децата, както и консултациите с психолог и специалист по хранене.

Ако искате да помогнете на децата да имат по-добро бъдеще, да имат равен шанс, приятели и мечти, но нямате възможност да присъствате, можете да го направите и като дарите:

БАНКОВИ СМЕТКИ
СИБанк, ПловдивBGN: BG78BUIB78361003809808
USD: BG20BUIB78361103809801
EUR: BG28BUIB78361403809802

SWIFT: BUIBBGSF

Сайт на АЛА: https://ala-bg.org/