Близо 5000 лева за лечението на деца с лицеви аномалии събра дарителска кампания на АЛА

Близо 5000 лева за лечението на деца с лицеви аномалии бяха дарени по време на дарителската кампания на асоциация АЛА през ноември. Тя се осъществи благодарение на джаз певицата Мирослава Кацарова, която прегърна каузата. И така, още на Пловдив Джаз Фест за децата се събраха близо 800 лева от дарителска кутия.

За да подпомогне лечението, Асоциацията на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители –  АЛА, организира търг и благотворителен концерт. Събитието се реализира отново благодарение на Мирослава Кацарова и музикантите Младен Младенов, Мирослав Турийски, известни художници и дарители. Асоциацията изказва дълбока благодарност на всички, които закупиха картини и предмети в името на това всяко дете, родено с малформация да бъде лекувано по най-пълноценния начин. Мероприятието се състоя на 15 ноември в Би Боп Кафе в Пловдив, а общата събрана сума от търга и даренията по време на концерта е близо 4000 лева.

22294_original

Общинският съветник адв. Георги Колев, бизнесменът Иван Фратев, Златка Ангелова, Милена Калибацева, д-р Емил Караиванов – кмет на община Асеновград дариха средства чрез покупки на творби. Най-големият дарител на търга бе колекционерът Димитър Инджов. Той подпомогна каузата с 1900 лева, като закупи картини на Румен Нечев, Атанас Хранов и Аспарух Сърбов. Футболните подаръци от отборите „Локомотив“ и „Ботев“  – тениски с автографи от Жоао Паоло и Мартин Камбуров, топка и флаг, също станаха притежание на Димитър Инджов. Флагчето от „Локомотив“ остана като подарък за домакините от Би Боп Кафе.

За търга картини дариха много обичани и уважавани художници: Васил Стоев, Вихра Григорова, Румен Нечев, Атанас Хранов, Маргарита Джарова, проф. Бисер Дамянов, Полина Станчева, Геракси Гераксиев, Аспарух Сърбов, колекционерът Димитър Шиндов. Художничката и уредник в ГХГ-Пловдив Вихра Григорова направи събитието вълнуващо и приповдигна духа.

22295_original

Дарителската вечер в Би Боп Кафе беше  заредена с много топлота и съпричастност. По време на концерта Мирослава Кацарова се обърна към хората с думите: „Приканваме да дадете от себе си това, което бихте искали или вярвате, че може да помогне. Защото ние вярваме, че има смисъл да се събираме с музика, с изкуство, за да бъдем заедно и да побеждаваме…“. Тя изпълни любими джаз парчета, някои от които бяха с нов аранжимент на Мирослав Турийски. Чухме „That’s Not The Shape Of My Heart” на Стинг, песен посветена на танцовата легенда Пина, една от най-красивите бразилски песни “Dindi” на Жобим и други.

Асоциация АЛА изказва своята признателност и благодарност към дарителите и към всички, които помогнаха за реализирането на кампанията. Събраните средства ще бъдат вложени за лечението на децата с лицеви аномалии.

ФБ: https://www.facebook.com/ala.association.bulgaria/